برای آشنایی با طرح تفصیلی جنوب غرب شهر مشهد ۱۴۰۰ که مبنای تصمیم گیری شهرداری مشهد (شهرداری منطقه ۹ و شهرداری منطقه ۱۱ ) برای صدور مجوز ساخت و ساز در این پهنه می باشد، پیشنهاد می کنم متن زیر را مطالعه نمایید.

گونه بندی تراکمی
طرح تفصیلی جنوب غرب مشهد
ضوابط و مقررات طرح تفصیلی جنوب غرب
ضوابط بلند مرتبه سازی در طرح تفصیلی جنوب غرب

برای دانلود مستندات طرح های تفصیلی مشهد بر روی لینک زیر کلیک نمایید
طرح های تفصیلی مشهد ۱۴۰۱
۱- معرفی محدوده حوزه جنوب غرب مشهد
محدوده طرح تفصیلی حوزه جنوب غربی شهر مشهد ۵۷۳۶ هکتار است که از شمال به بزرگراه امام على (و در بخش هایی کال چهل بازه)، از شرق به بزرگراه آزادی و کلانتری و در ادامه بلوار شهید ناصری شهریور، از جنوب به ارتفاعات جنوبی و محدوده شهر مشهد و از غرب به محدوده شهر مشهد محدود گردیده است که از این پس در ضوابط و مقررات ارائه شده به عنوان” حوزه” ذکر می شود.
۲- ضوابط ومقررات به تفکیک کاربری
ضوابط و مقررات نحوه استفاده از اراضی ضوابط و مقررات نحوه استفاده از زمین در حوزه جنوب غربی شهر مشهد با توجه به منطقه بندی کاربری اراضی پیشنهادی مشتمل بر پنج بخش است:
- کاربری های مسکونی
- محورهای مختلط
- کاربری های خدماتی
- شبکه معابر و دسترسی
- پروژه های موضعی و موضوعی
۱-۲- ضوابط کاربری های مسکونی
کاربری های مسکونی، محدوده هایی از شهر هستند که با فعالیت سکونت تعریف گردیده است.
در کاربری مسکونی حوزه جنوب غربی با توجه به ویژگی های خاصی که هر گونه دارد، فعالیتهای مجاز و ضوابط استقرار آن نیز مشخص شده است.
این فعالیت ها به منظور کاهش و تعدیل تقاضای سفر، رفع برخی کمبودهای خدماتی موجود و افزایش سرزندگی در محیط های مسکونی، پیش بینی گردیده اند.
در طرح تفصیلی حوزه جنوب غربی شهر مشهد ۱۵ گونه مسکونی معرفی شده است. این گونه های پانزده گانه عبارت اند از:
الف- مسکن ویژه ( ویلایی بافت ارزشمند معاصر / ارزشمند معاصر )
ب- مسکن تراکم ویژه ( بافت روستایی / بافتهای نیازمند بازآفرینی / با محدودیت ارتفاعی /حاشیه ارتفاعات)
ج- مسکونی با تراکم
کم ( گونه یک / ارزشمند )
متوسط ( گونه یک / گونه دو )
زیاد ( گونه یک / گونه دو )
د- مجتمع مسکونی ( موجود / پیشنهادی )
ه- گونه مسکونی ویژه بلندمرتبه
نحوه ساخت و ساز در کاربری سکونت (شامل میزان تراکم، سطح اشغال و تعداد طبقات مجاز ساختمانی و سایر ضوابط مطروحه) با توجه به دسته بندی پانزده گانه در سند طرح تفصیلی لازم الاجرا است.
لازم به ذکر است رعایت ضوابط حریم گسل در محدوده های واقع در حریم براساس ضوابط شورای عالی شهرسازی و معماری الزامی است
۲-۲- ضوابط محورهای مختلط
محورهای مختلط شامل محورهایی است که امکان استقرار طیف وسیعی از کاربری ها على الخصوص کاربریهای دارای محدودیت استقرار در سایر محدوده ها در آن فراهم می باشد.
استقرار این طیف از کاربری ها میتواند به تنهایی و یا در تلفیق با کاربری های دیگر صورت پذیرد. این محورها فرصتی برای تحقق کمبود سرانه های خدماتی نیز محسوب می گردند.
خصلت اجتماعی این محورها غالب بوده بنابراین تامین دسترسی سواره از حاشیه آنها براساس ضوابط حاضر با محدودیت مواجه بوده و تنها براساس ضوابط پیش بینی شده مجاز است.
در نقشه کاربری اراضی، حاشیه محورهای فوق با عنوان محور مختلط (در مقیاس های متفاوت) معرفی گردیده اند.
به جز این عنوان، کاربریهای دیگری نیز در حاشیه این محورها تثبیت یا پیشنهاد گردیده که ضوابط خاص خود را دارا می باشند . استقرار فعالیت های زیر در کلیه قطعات دارای کاربری محور مختلط (در مقیاس های مختلف) واقع در لبه محورهای مذکور (به عمق یک پلاک) مجاز است
۱-۲-۲- محورهای مختلط مقیاس شهر
محور مختلط مقیاس شهری در حوزه جنوب غربی شامل بلوار وکیل آباد می باشد و به عمق یک پلاک فعالیتهای لبه این محور را در بر می گیرد.
۲-۲-۲- محورهای مختلط مقیاس منطقه
محورهای مختلط مقیاس منطقه شامل محورهای زیر همگی به عمق یک پلاک در حاشیه محور می باشند.
بلوار سید رضی – بلوار هاشمیه – بلوار دانشجو – بلوار پیروزی – بلوار تربیت – بلوار هفت تیر – بلوار معلم – بلوار صیاد شیرازی – بلوار استقلال – بلوار امامت
۳-۲-۲- محورهای مختلط مقیاس ناحیه
محورهای مختلط مقیاس ناحیه شامل محورهای زیر به عمق یک پلاک در حاشیه محور می باشند.
جلال آل احمد – دانش آموز – فارغ التحصیلان – امتداد بلوار آموزگار (از تربیت تا معلم) فرهنگ – کوثر – صارمی – دندان پزشکان – سرافرازان – رضوی- دلاوران – اقبال – خاقانی – لادن – هنرستان – دعبل خزایی